socha sv. Jana Nepomuckého

Skulptura stojí na nízkém zděném stupni. Její podstavec, složený ze dvou částí, je opatřen nízkým kamenným soklem čtvercového půdorysu. Spodní část podstavce má široká volutová křídla s žlábkováním na bocích a je z čelní strany zdobena basreliéfem s motivem Svržení sv. Jana Nepomuckého z mostu do Vltavy. Druhý basreliéf s Apoteózou sv. Jana Nepomuckého a s klečícím donátorem (zobrazen šternberský hejtman M. Štefek = Steffeck) je na zadní straně hranolové horní části podstavce. Vlastní skulptura světce je zachycena v tradičním ikonografickém typu, v mírně podživotní velikosti, v kanovnickém rouše s biretem na hlavě a s krucifixem přidržovaným na hrudi. Nad hlavou sochy je kruhová zlacená svatozář s pěti hvězdami. Socha má uzavřený, kompaktní obrys s mírně zvlněnou drapérií s převažujícími vertikálními záhyby. Na horní hranolové části podstavce je umístěn reliéfní erb s figurou gryfa držícího žezlo a ptačí figurou v klenotu, který doplňují iniciály M M. S (Martin Maxmilián Steffeck). Na zadní straně podstavce je latinský donační nápis: SACRATA/HAEC STATVA/A/DON MARTINOSTEFFEK/CAPITANEO/DOMINII STERNBERGENSIS/HONORIS ERGO ERECTA EST. Z boční strany je nahoře na podstavci německý nápis, který opět potvrzuje jako donátora Martina Mxe Steffecka. Vespod uvedena datace: ANNO 1706. Z levého boku nahoře další německý nápis, ve kterém donátor prosí u svého patrona o přímluvu. U reliéfu s donátorem latinský text.