dům rodiny Primavesi

Samostatně stojící rohový dvouposchoďový dvoukřídlý objekt ve tvaru „L“, se skoseným nárožím, postavený z cihelného zdiva a omítnutý hladkou vápennou omítkou okrové barvy, střecha sedlová, zvalbená a krytá břidlicí. Západní fasáda šestiosá, jižní č třyřosá, jedna okenní osa ve skoseném nároží. Přízemí s hladkým soklem a horizontální bosáží, patra dělí profilovaná kordonová římsa, na které navazují bosované pilastry, nesoucí kládí a korunní profilovanou římsu s úseky zubořezu. Horní část pilastrů a plochu kládí zdobí bohatý štukový rostlinný dekor s věnci a střapci. Okna jsou pravoúhlá, olištovaná šambránami, v 1. patře s klenáky a trojúhelnými frontony a lichými balustrádami v parapetech. V 1. patře nároží arkýř nesený bohatě zdobenými konzolami, okno s lichou balustrádou a frontonem, na němž spočívá před oknem ve 2.patře malá kamenná balustráda s koulemi na rohových pilířích. Dvorní fasády jsou členěny ve všech patrech pásovou bosáží, profilovanou kordónovou a korunní římskou. Pravoúhlá okna se šambránami a v 1. patře nad okenními římsami. Na severní straně jižního křídla je pavlač, která spojuje budovu s dřevěnou patrovou verandou, kterou podpírají litinové sloupy. Hlavní vstup ze západní strany je pravoúhlý a uzavřený dvoukřídlými prosklenými dveřmi. Chodba je průchozí do dvora, se zrcadlovými stropy, bohatě zdobená různými štukovými ornamenty a maskarony. Kamenné schodiště s litinovým zábradlím. Místnosti plochostropé, vesměs nově upravené, v několika prostorách 1. a 2. patra se dochovaly fabiony a krásná štuková výzdoba stropů. Budova je částečně podsklepena, prostory jsou omítnuté a zastropené segmenty v traverzách.