kříž

Kamenný kříž stojí uprostřed hřbitova. Na jednom hladkém kamenném stupni je podstavec složený ze soklu křížového půdorysu, užší střední části s bočními reliéfně zdobenými volutovými křídly a horní vyložené profilované římsy. Na přední straně v rytém rámu s vybranými rohy mušle a pod ní letopočet 1751. Na podstavci je pylon se soklíkem, s rytými rámy a závěsy květů na třech stranách, zadní stěna je hladká. Vlastní kříž má rovně ukončená ramena, hlava Krista je nakloněna k pravému rameni, bederní rouška uvázána u pravého boku provazem, nohy přibity dvěma hřeby. Nad hlavou nápisová blána IN / RI. Půdorysné rozměry stupně jsou 158 x 170 cm, podstavce 97 x 113 cm, celková výška kříže s podstavcem je cca 480 cm, výška podstavce 220 cm.