socha sv. Floriána

Na dvoustupňové základně sokl čtvercového půdorysu vrcholící zvonovnicí, na něm pylon. Patka pylonu členěna rytými rámy po všech stranách s horními konvexně vybranými rohy. Stěny pylonu členěny rámy radukovaného kasulového tvaru. Na přední straně kartuš ( prázdná, původně s dnes neznámým nápisem ) a s letopočtem „1766“ na zadní straně. Pylon ukončen vyloženou římsou, na ní na patce socha světce v nadživotní velikosti. Světec oděn do šatu římského vojína s pláštěm přehozeným přes levé rameno, cíp obtáčí pravý bok. Pravé koleno pokrčeno, pravice drží před tělem mušli, ze které leje vodu na hořící dům u levé nohy. Pokrčená levice drží žerď praporce. Hlava skloněna k pravému rameni. Celým tělem probíhá esovitý pohyb. Rozměry ( šířka x hloubka x výška ): základna – 1. stupeň - 240 x 210 x 15 cm, 2. stupeň – 170 x 150 x 15 cm, sokl – 100 x 100 x 55 cm, výška pylonu – 135 cm, výška sochy – cca 220 cm.