kaple sv. Floriána

Volně stojící kaple sedmibokého půdorysu na kamenné podezdívce. Před kaplí krátké schodiště. Fasáda členěna lisenovými rámy a ukončena oběžnou profilovanou korunní římsou. Střecha sedlová, částečně valbová, krytá bobrovkou. V průčelí vchod se segmentovým záklenkem s dvoukřídlovými kazetovými dveřmi s prosklenou horní výplní chráněnou fragmentem barokní diagonálně provlékané mříže s ornamenty. Nad vchodem obdélníkové okno. Po stranách průčelí svazkové pilastry. Nad korunní římsou odstupněný volutový štít uprostřed s nikou zdobenou po stranách drobnými pilastry. V nice umístěna socha sv. Floriána. Vrchol štítu oddělen profilovanou římsou., ve tvaru segmentově završeného frontonu s kamennými koulemi po stranách a kovovým křížem s datací uprostřed (na soklíku vrcholového křížku). V interiéru kamenná podlaha, stěny hladké s vápennou líčkou.