kříž

V kamenné prolamované ohrádce na jednostupňové základně sokl obdélníkového půdorysu s bočními volutovými křídly. Na přední straně reliéf Bolestné Pany Marie, na bočních stranách medailony s reliéfy sv. Vendelína a sv. Šebestiána. Na zadní straně nápis „POCZESTNEG OBCI TEHO CZASU PRZEDSTAWENIM LIBORA BARTI BURGEMISTRA A WACLAWA URBANKA RICHTARZE TENTO KRZISS ...LEZATKA...KAMENICKY 1802“. V horní části zadní strany soklu pískovcová deska s nápisem: „Tento kříž jest obnoven v r. 1892 za starosty JANA BAVLNKY a radních FR. KAPRÁLA, FR. VAŇKA ...A ROBY“. Pod deskou nápis: „A. KLINK 1912“. Sokl ukončen římsou, na ní pylon s rytými rámci a květinovými závěsy. Ve vrcholu kříž s rameny ve tvaru redukovaného trojlistu. Paže Krista ve vodorovné poloze, hlava skloněna k pravému rameni, bederní rouška svázána k pravému boku, nohy přibity jedním hřebem. Nad hlavou nápisová blána „ I.N.R.I.“. Rozměry (šířka x hloubka x výška): ohrádka – 153 x 153 x 80 cm, základna – 83 x 70 x 55 cm, sokl – 80 x 52 x 150 cm, výška pylonu – 160 cm, výška kříže – cca 100 cm.