sloup se sochou sv. Anny Samétřetí

Na dvou stupních hranolový sokl, na něm podstavec s konkávně vybranými stranami, zakončený profilovanou římsou. Na podstavci reliéfní postavy světců. Na římsu dosedá masivní sloup s hlavicí zdobenou volutami, stylizovanou mušlí a rozetou. Vpředu oválná kartuš s mušlí a rokajem. Na krycí desce osazeno sousoší sv. Anny Samotřetí. Datováno vyrytým letopočtem na frontální straně podstavce do roku 1742. Vzadu na soklu nápis o opravě sloupu v roce 1895. Karta: Na dvou stupních hranolový sokl, na něm podstavec s konkávně vybranými stranami, zakončený profilovanou římsou. Na podstavci reliéfní postavy světců. Vpředu sv. Florián, vpravo mnich držící v jedné ruce kříž s korpusem, v druhé lebku, vzadu biskup s mitrou a berlou, vlevo mnich držící v levé ruce ratolest, pravá ruka směřuje k rozevřené knize po boku světce. Na reliéfech jsou patrny zbytky zlacení. Plastika sv. Anny v kontrapostu, cípy pláště po stranách v záhybech splývají. Materiál pískovec. Na podstavci reliéfy sv. Floriána, sv. Vojtěcha, biskupská berla, sv. Prokopa, lebka a kříže, sv. Antonína Paduánského, kniha a lilie.