vila rodiny Stratilových

Samostatně stojící podsklepená stavba obdélného půdorysu, ukončena valbovou střechou s eternitovou krytinou. Hlavní osmiosé průčelí s odsazením krajních os je ve střední části v malých rozestupech předsazeno v přízemí sloupovým portikem s průběžným balkonem v patře hladkých sloupů s entazí a pravoúhlých hlavic. K průčelí přisazena terasou na kamenné podezdívce s kovovým zábradlím, přístupná dvěma jednoramennými schodišti o čtyřech stupních. K bočním průčelím přiléhají sloupové portiky s balkonem na předsazené terasy obepínající vilu podél zahradní fasády. Omítaná Fasáda domu v místech bez předsazené terasy členěna mírně vysazeným soklem, prolomeným okénky suterénu. Hladké plochy v místech menších rozestupů okenních os dělí plastický rámový rastr svislých pilastrů s hoprizontálami kordonové a pásové korunní římsy, oddělující nízkou atiku. Objekt je ukončen valbovou střechou s eternitovou krytinou. Okenní otvory obdélného formátu v místech přístupu na balkon a terasu francouzského typu jsou opatřeny vtaženou profilovanou šambránou a osazeny dvojitými dvoukřídlými dělenými okny .