kříž

Na jednostupňové čtvercové základně dvoustupňový čtyřboký sokl. Spodní stupeň novodobý, hladký (2006), horní stupeň původní s reliéfními rámy. V rámech reliéfy – výjevy z křížové cesty: vlevo – bičování Krista, vpravo – korunování trním, průčelí – nesení kříže. Ze soklu vyrůstá pylon, který je členěn rámováním, zdoben pletencem a reliéfy sv. Veroniky (vpravo), sv. Jana (vlevo) a Bolestné P.Marie (v průčelí). V horní části přední strany pylonu dále dvě andílčí hlavičky a květinový závěs. Na pylonu umístěn litinový prolamovaný kříž s rameny ukončenými ve tvaru trojlistu. Tělo Krista prověšeno do „Y“ , hlava skloněna k pravému rameni, bederní rouška svázána u pravého boku. Materiál: pískovec (sokl a pylon), litina (vlastní kříž a korpus). Rozměry: základna – 135 x 125 cm, výška spodního stupně soklu - 90 cm, výška horního stupně soklu - 110 cm, výška pylonu - 220 cm, výška kříže - cca 150 cm.