kaple Loučení

Zděná, omítaná kaplička na čtvercovém půdoryse se segmentovým uzávěrem, zastřešená sedlovou střechou s trojúhelníkovým štítem nad vchodem a vypouklou valbou nad závěrem. Je krytá břidlicovou obdélníkovou krytinou. Fasádu vertikálně dělí korunní římsa složená z podbrádky a podvalu, pod kterou je protažená nízká profilovaná římsa, která na pilastrech, přiložených k nároží ploch průčelí, vytváří římsovou hlavici. Boční průčelí jsou doplněna o lizénový rám, přiložený do vnitřní plochy vymezené pilastry a korunní římsou. Nad vstupními dveřmi se segmentovým záklenkem, vsazenými do štítu, je korunní římsa segmentové vzdutá. Dveře jsou jednoduché rámové s vodorovnými deskovými výplněmi v dolní polovině, a dvěma prosklenými plochami v horní polovině. Před dveřmi je instalovaná zámečnická mříž s tordovanými svislými pruty. Boční čtvercová okna mají půlkruhové záklenky. Jsou rovněž opatřené mříží.