kaple Panny Marie

Volně stojící kaplička obdélníkového půdorysu s půlkruhovým závěrem. Boční fasáda hladká s podezdívkou. V průčelí na osu prolomen pravoúhlý vstup v segmentově zaklenutém výklenku se segmentově vypjatou nadpražní římsou. Vstup je uzavřen železnou kovanou mříží. Půlkruhový štít je prolomený hrotitou nikou, ve vrcholu štítu jednoduchý železný kříž, na okrajích štítu malé čtyřboké plechové věžičky s lucernami. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou, nad závěrem valbovou. Interiér: prostor zaklenut valenou klenbou, jednoduchá zděná mensa. Materiál: smíšené zdivo (cihla, kámen), hladká vápenná omítka; střešní krytina – pálená taška bobrovka, plech (římsa). Rozměry: výška po horní okraj římsy – 170 cm, celková výška cca – 300 cm.