měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům s atikovým patrem je umístěn v západní frontě náměstí, postavený z kamenného a cihelného zdiva a omítnutý hladkou vápennou omítkou růžové barvy, architektonické prvky jsou bílé, střecha sedlová, krytá eternitem a pálenými taškami, prázdná hambálková soustava. Průčelí je tříosé, členěné pravoúhlými okny. V přízemí vlevo je půlkruhově zakončený výkladec (původně pravoúhlý s ostěním a nápisem „KASTNER 1825“), vpravo půlkruhově zakončený vstupní portál s klasicistním pískovcovým ostěním. Vstup uzavřen klasovitě skládanými prkny s jednokřídlými dveřmi, rámován štukovými pilastry a rokokovou supraportou s motivy zrcadla a baldachýnů. Okna v patrech pravoúhlá a olištovaná štukovými šambránami, v parapetech a nadokenních římsách zdobená stylizovanými květinovými, volutovými a kartušovými motivy. Dolní část je vyhloubena ve skále. Zadní průčelí domu je dvouosé, dvůr uzavřen z jižní a severní strany asi 3,5 m vysokými cihelnými zdmi se zbytky omítky. Nádvoří bez přístavků, v západní části navazuje pod úrovní terénu novodobá garáž, která je přístupná z Hanácké ul.