sloup se sousoším Panny Marie s dítětem

Samostatně stojící pískovcová skulptura cca 5,5 m vysoká. Na čtvercový betonový plint je osazen postament s nízkým soklem, ukončeným zvonovnicí. Na čele postamentu je oválná kartuše s reliéfem obrácené radlice. Po stranách kartuše jsou esovitě prohnuté pásky a dole i nahoře stočené voluty. Pod kartuší leží nápis kapitálkou „IAN MALEK/1703“. Na ostatních stranách je plastické diamantování. Postament je ukončený římsou, profilovanou podbrádkou a několika předsazeními. Římsu završuje zvonovnice. Na římse spočívá ve výšce cca 1,5 m nízký plint sloupu. Sloup s entazií má toskánskou patku i hlavici s abakusem. Sousoší P. Marie s dítětem stojí ve výšce 4,2 m na kruhovém plintu. P. Marie stojí v kontrapostu pravé nohy v bohatě řaseném plášti s nahým Ježíškem, sedícím na pravé ruce. V levé ruce drží na prsou jablko, na němž má Ježíšek položenou pravou ruku.