kříž

Volně na louce stojící pískovcový kříž, cca 4 m vysoký; půdorys plintu má rozměry 203x158 cm. Na kamenný základ a dvoustupňový plint je osazen postament s nízkým soklem, štíhlým dříkem, ve předu opatřeným trojlaločně ukončenou gotizující nikou, jenž se vzadu rozšiřuje a v horní části přechází na obou stranách ve volutové konzoly zdobené listy, na které dosedá profilovaná římsa se silně sraženým trojúhelníkovým štítem. Po stranách dříku a pod volutovými konzolami stojí asi 1 m vysoké sochy – vlevo truchlící P. Marie a vpravo sv. Isidora s rýčem. Kříž na římse má konický sokl vpředu zdobený stylizovaným motivem kalicha v oblacích, klasy a vinnou révou s hrozny. Jetelový kříž s nápisovou páskou nese korpus Ukřižovaného. U paty kříže je místo pro podnože s adorujícími anděly, kteří však schází. Na přední straně soklu postamentu je nápis: „Errichtet von Johann und / Theresia Drechsler im Jahre / 1858.“ Kříž je ze zadní strany v celé výšce vyztužen a podepřen železnými profily.