sousoší Kalvárie

Samostatně stojící sousoší z šedého hrubozrnného pískovce, vysoké cca 4,3 m. Postament je uložen na třikrát ustoupeném nízkém plintu. Čelo je segmentově vypouklé, prostřední část je z předu i z boků probraná. V dolní části je obdélná nápisová plocha vymezená zezdola a z boků rýhou, seshora je uzavřená dvěmi proti sobě vzedmutými volutami. Kouty jsou konkávně zaoblené. Text je zcela nečitelný. V prostřední části je reliéf Bolestné P. Marie. V horní části jsou ornamenty z akantových listů. Po stranách postamentu jsou rokajová křídla. Mezi rokajemi jsou vodorovné vrypy. Postament je ukončený esovitě prohnutou římsou, profilovanou oblounem, podbrádkou a třemi odsazeními. Ve vrcholu římsy je stylizovaná mušle. Na římse je osazený sokl konkávně probraný, ukončený segmentovou římsou. Vlevo soklu stojí postava P. Marie s rukama složenýma na prsou, vpravo postava Sv. Jana se zakloněnou hlavou a levou rukou na prsou. Před soklem je klečící Sv. Barbora s kalichem v levé ruce a lebkou u pravé nohy. Na soklu je osazený ve výšce cca 2,3 m kříž. Plocha rozšířené patky je doplněná vegetativními motivy. Ramena jsou ukončena trojlaločně. Kamenný korpus je proveden v tradičním pojetí, v kolenou lehce pokleslý. Chodidlo pravé nohy kryje nárt pod ní ležící levé nohy. Hlava pootočena k pravému rameni. Nad korpusem tabulka s nápisem IN/RI. Památka byla při posledním restaurování polychromována.