sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého

U polní cesty stojí kamenný vysoký sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého. na čtvercovém soklu je postaven hranol podstavce s římsou, opatřený na čelní straně kartuší zdobenou vavříny. V kartuši je mariánský monogram a letopočet Anno 1707, na dříku sloupu jsou tři reliéfní kartuše se třemi poprsími světců, které jsou bohužel pro zvětrání kamene již špatně čitelné. Mohlo by jít o sv. Petra, zřejmě řádového světce s infulí a nějakého premonstrátského mučedníka či snad sv. Štěpána. Původní je dnes pouze podstavec z maletínského pískovce, sloup s toskánskou hlavicí a socha sv. Jana Nepomuckého jsou novodobější kopie z hrubozrnného pískovce. Roku 1934 bylo dílo poraženo za vichřice a rozbito. Kopie vytvořil v roce 1945 olomoucký sochař Karel Hořínek podle původních fragmentů. Originály se brzy nato z městského lapidária ztratily.