boží muka

Volně stojící, cca 3 m vysoká pískovcová boží muka osazená na nízký plint. Na kvádrovém soklu stojí na nízkém, o něco menším plintu sloup. Patku tvoří tři oblounové prstence, hlavice je toskánská. Dřík má entazi. Na abakusu spočívá čtyřboká kaplice s jehlancovou střechou, v níž je na soklíku osazený železný kříž s kopím a tyčí na houbě vedeným od jeho paty ke koncům ramen. Přes křížení ramen je položená trnová koruna. Stříška je vyložená s římsou profilovanou podbrádkou a žlábkovnicí. V mělkých nikách ukončených obloukem a zploštělou konchou v kaplici je vpředu reliéf ukřižovaného s nápisem „IN/RI“, vlevo Panny Marie v kontrapostu se zahalenou hlavou a pravou rukou na srdci, vpravo Máří Magdalena utírající si tvář, vzadu sv. Jan s palmovou ratolestí v pravé ruce a levou přidržující plášť přehozený přes pravé rameno. Uprostřed dříku nápis kapitálkou „A 1703 HAT GOTT/VNDT MARIA ZV LOB/VNDT EHR IOANNES/SIGEL SCHAFFER/ZV HAN?EN DORF/VNDT SEIN WEIB/VRSCHULA DIESE SAVL/BAUEN LASSEN“.