kaple sv. Gottharda

Volně stojící kaplička mírně zapuštěna do svahu s ustupujícím půlkruhovým závěrem a čtyřbokou zvonicí nad průčelím. Boční fasády hladké, bez podezdívky, prolomené po 1 okenní ose, okna segmentově zaklenuta. Průčelí prolomeno na vertikální osu segmentově zaklenutým vstupem . Hlavní jednoduchá římsa nese zvonici, která je v průčelí prolomena segmentově zaklenutou nikou a na průčelní a bočních stranách vždy jedním pravoúhle zaklenutým oknem. Okna jsou osazena v líci zdiva a kryta dřevěnými žaluziemi. Podstřešní jednoduchá římsa nese čtyřboký stan vrcholící makovicí a jednoramenným křížem. Interiér kaple plochostropý, jednoduchá zděná mensa, za ní nika se silně stlačeným obloukem. Materiál: smíšené zdivo (cihla, kámen), hladká vápenná omítka; střešní krytina – osinkocementové šablony ve výrazu břidlice.