venkovská usedlost

Uzavřený trojstranný statek na hraně mírně se svažujícího plato. Skládá se z obytné budovy a navazujícího hospodářského křídla, kolmo zezadu přistavěné stodoly a samostatného výměnku. Výměnek a obytná budova jsou spojené bránou. Před navazujícím chlévním přízemním křídlem se sedlovou střechou je arkádové náspí s devíti arkádami. Oblouky arkády jsou segmentové. V přední, starší části, jsou uložené na válcové pilíře s toskánskými hlavicemi, v zadní části na hranolových pilířích s okosenými hranami. Přední část je sklenutá plackami na mezipasy, zadní je zaklenutá segmentovou klenbou na podélný pas. Nad pilíři arkády leží nahazovací otvory do podstřeší a kruhové větrací otvory. Chlévy utilitárně prolomené okny a dveřmi do chlévů. Fasáda se za arkádou příliš neuplatňuje. První chlév je bývalá konírna, sklenutá mírně stlačenou valenou klenbou s pětibokými výsečemi a kruhovými zrcadly. Ve starší části se vykytují ještě plackové klenby, sklenuté na pasy. Novější část je zastropená segmentovými klenbami do ocelových nosníků.