portál

Zajímavý dřevěný vstupní portál, bohatě řezbářsky zdobený, je osazen na fasádě jednopatrového klasicistního objektu v nároží někdejší předměstské ulice Valy. Portál sestává z hranolových kanelovaných sloupků s korintskými hlavicemi, posazených na rovněž kanelurami členěné předsazené soklíky a z archivolty tvarované stlačeným půlkruhem, která je pojednána jako masivní květinový feston. Ve středu je plochý klenák se štítkem, v němž je vepsáno původní číslo domu No 3. Dveřní křídla člení pravoúhlé výplně, přičemž v horních jsou do kruhu vepsané plastické kosočtverečné rozety, ve středních jsou na ploché štítky umístěny rozety oválné. Klapačka má tvar korintského sloupku, zachovány jsou i původní mosazné kliky ve tvaru delfínů. Půlkruhový nadpražní světlík, oddělený řezbářsky zdobeným profilovaným poutcem, je subtilními příčlemi členěn do sluncovitého motivu.