sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Pískovcový sloup Nejsvětější Trojice o celkové výšce 6 m je osazen na hranolovém podstavci s reliéfní výzdobou, která přináší portréty čtyř morových patronů: sv. Šebestiána, sv. Rocha, sv. Karla Boromejského a sv. Františka Xaverského. Hranolový podstavec nesoucí celou váhu sloupu střídá masívní konvexně vedenou římsu a konkávně pokračuje nahoru k užšímu hranolu se čtyřmi reliéfy, vysokému 1 m. Vlastní sloup s profilovanou patkou a kompozitní hlavicí, pojednanou čtyřmi okřídlenými hlavičkami andílků, nese sousoší Nejsvětější Trojice. Sedící postavu Boha Otce, jenž drží v rukou kříž, s Ježíšem Kristem doprovází holubice - symbol Ducha svatého. Dřík sloupu s entazí je kovářsky stažen. Výška hranolu s reliéfem: 1 m, výška dolního podstavce: 0, 9 m Sloup je zmíněn v kronice města Jeseníku, která jej označuje za morový sloup z roku 1720. Chronogram, který uvádí, datuje památku do roku 1721: VnI trInoqVe Deo CreatorI nostro sIt seMpIterna LaVs honor et gLorIa.