rodinný dům Stanislava Nakládala

Samostatně stojící rodinný dům se zahradou je dvoupodlažní podsklepený dům s plochou střechou v mírně svažitém terénu. Hmotu objektu tvoří dvě pronikající se hranolová tělesa. Fasáda hladká s keramickým obkladem suterénu okrové barvy s centrálně umístěným vstupem do domu krytým jednoduchou markýzou, po jeho levé straně s menším kruhovým oknem, po pravé straně s velkým podélným obdélným oknem. V úrovni druhého nadzemního podlaží probíhá úzké pásové okno v celé šíři fasády. Zahradní fasáda má v nároží nižší části prosklenou plochu zimní zahrady s čtvercovým rastrem tenkých příček a široké velké okno, v ustupující vyšší části v přízemí kruhové okno a v patře pásové okno kombinované s dvěma dveřmi na terasu. Zdivo z dutých cihel má tloušťku jen 40 cm. Vnitřní dispozice obsahovala v přízemí halu, obývací pokoj a kuchyň, v patře pak ložnice a pracovnu s průchodem na terasu na nižší části domu. Nižší část obsahuje v suterénu garáž a hospodářské prostory, v úrovni přízemí původně jídelnu a zimní zahradu. Dispozice přízemí byla pozměněna při přestavbě na ordinaci, zimní zahrada nyní slouží jako recepce, v patře je laboratoř a kanceláře. V interiéru jsou zachovány původní detaily, např. gumová krytina na schodišti a chodbě, zábradlí potažené sametem. Okna i dveře jsou původní, dřevěné, s bílým nátěrem, zdobným prvkem je trojice kruhových otvorů na vodorovné příčli rámu dveří a černá lišta upevňující sklo v rámu oken. Okna jsou v líci zdiva. Oplocení na straně ulice tvoří nízké zděné pilířky a podezdívka z bílých lícových cihel s výplněmi z drátěného pletiva s modrým nátěrem, vstupní branka je zdůrazněna zalomením zdiva směrem do zahrady s nárožním ústupkem.