kříž

Volně stojící kamenný kříž osazený na dvoudílném kamenném podstavci. Na jednom stupni hranolový sokl nese užší rovněž hranolový dřík opatřen ze všech stran reliéfní výzdobou. na čelní straně reliéf svržení těla sv. Jana Nepomuckého z mostu, na pravé boční straně postava sv. Floriána a na levé boční straně ve vpadlém poli postava sv. Mikuláše. uprostřed zadní strany je vsazen o něco menší reliéf představující sv. Vavřince. Spodní část podstavce ukončena masivní profilovanou římsou nesoucí po stranách dvě volné sochy andělů, klečících na drobných soklech. Levý anděl si ke tváři tiskne roušku, druhý se pohledem obrací ke Kristu na kříži. Sousoší bylo určeno jako jednopohledové, postavy andělů nejsou ze zadní části opracované. Mezi anděly vrchní část podstavce. Na nízkém soklu hranolový dřík v dolní části konvexně tvarovaný a zdobený reliéfem sv. Trojice (Trůn boží milosti), umístěným v kartuši, v užší části reliéfem zkřížených Nástrojů umučení. Vrchní část podstavce je ukončena dvojitou profilovanou římsou segmentově prohnutou, ve středu zdobenou akantovým listem. Nad římsou kvádr s reliéfem okřídlené hlavy andílka. Na podstavci osazen kamenný kříž s plně plastickým korpusem Krista. Na soklu je téměř nečitelný rytý nápis. Zezadu soklu ve vykrajovaném zrcadle nápis: Obnoveno 1893. V rozích zrcadla jednotlivé číslice letopočtu vzniku díla (?).