činžovní dům

Dvoupatrový, zděný, řadový objekt s částečně obytným podkrovím, vzniklý spojením dvou bývalých měšťanských domů. S ohledem na svažitý terén jsou úrovně podlaží při dvorní fasádě přístupné z mezipodest. Půdorys domu č. 14 má zhruba obdélný půdorys o šířce cca 6,76 m a hloubce 27,8 m. Vpravo stojící bývalé č. 15 má půdorys o šířce 6,77 m a hloubce 27,31 m. Vstup do domu č. 14 je z úrovně -0,84 m, vstup do dvora je z úrovně -1,6 m, a výška hřebene je 11,13 m. Vstup do domu č. 13 je z úrovně -1,38 m, vstup do dvora z úrovně -1,95 m a výška hřebene 11,58 m. Přes funkční propojenost je fasáda obou domů pojatá odlišně. Původně hladká fasáda téměř bez členění byla na konci 20. století nově přeřešena. Výrazný horizontální prvek obou domů tvoří průběžná profilovaná kordonová římsa mezi přízemím a patrem a atiková korunní římsa u levého, vyššího objektu tvořena jednoduchým architrávem a hladkým vlysem, u pravého, nižšího, podpíraná volutovými konzolami s geometrickou štukou v mezipolích. Vertikální prvek je zdůrazněn pouze u pravého objektu nárožní rustikou. Levý objekt má tři okenní osy, pravý dvě. V přízemí levého, štítově orientovaného, je v první situován vstup do obchodních prostor ukončený třístrannou lomenicí a další dvě zaujímá výkladec opatřený segmentovým záklenkem. Špalety tvoří plovoucí pilastry bez patek s kvadratickými hlavicemi s diamantováním a nadokenní profilovanou římsou kopírující horní tvar otvoru. Okna v prvním a druhém patře mají jednou uskočenou špaletu s protáhlýma ušima, která je osazena na parapet, ve třetím patře je na parapet osazena jednou uskočená špaleta se zaoblenými horními rohy. Nad okny v prvním patře je ve zvýšené poloze umístěná lomená nadokenní římsa vynášená kanelovanými obdélnými konzolami. V nadpraží je umístěn mohutný klenák po jehož stranách jsou doplněny vegetativní štuky. Poprsně oken ve druhém patře navazující na římsy oken v prvním patře jsou zdobeny zrcadly s párem hluboko proškrábnutých obdélníků se zvlněnými bočními hranami.