kříž

Volně stojící kamenný kříž osazený na dvojdílném podstavci. Na nízkém kamenném stupni hranolový sokl na půdorysu kříže, v dolní části rozšířený, nese hranolový dřík s postanními volutami. Čelní strana zdobena reliéfem sv. Maří Magdalény. Nad ním masivní profilovaná římsa zdobená volutami a osazena sochami Panny Marie a sv. Jana Evangelisty. Přední stranu horního podstavce zdobí reliéf nástrojů Kristova mučení a drobný feston. Ve vrcholu kříž s korpusem Ukřižovaného Krista. Vzadu na podstavci letopočet 1812. Kříž podle nápisu na mramorové desce soklu přemístěn na hřbitov v roce 1903 (viz. nápisy). : JÁ JSEM VZKŘÍŠENÍ I ŽIVOT/KDO VĚŘÍ VE MNE BYŤ TAKÉ UMŘEL/ŽIV BUDE. 11. 25/VŠEM ZDE ODPOČÍVAJÍCÍM/DEJ BOŽE SLÁVU VĚČNOU. Zadní strana: 1812/PŘESTAVIL NA HŘBITOV/1903/M. JAHODA.