socha sv. Jana Nepomuckého

Socha z pískovce stojí na podstavci složeném ze širšího soklu obdélného půdorysu s pravoúhle probranými rohy, který přes profilaci přechází do střední části s postranními volutami na dolní části a je zakončen hladkou římsou. Na přední straně podstavce je kartuš s nápisem s chronogramem (1829): „STATVA / SANCTI IOANNIS / OLIM IN PONTE / ERECTA / ST. ANNO IVBILEI / RENOVATA ATOVE / BENEDICTA“ (podtržená písmena jsou větší). Na bočních stranách nad volutami jsou závěsy z akantů. Vlastní socha na nízkém hladkém soklíku představuje světce v tradičním kněžském oděvu s kožešinovou pláštěnkou přes ramena a biretem na hlavě, pravá noha je mírně předsunuta, pravá ruka drží před tělem kříž, levá ruka je položena na hrudi. Hlava je pootočena k pravému rameni. Výška soklu bez betonového základu je 1,45 m, výška sochy cca 1,6 m, půdorysná plocha podstavce je 0,97 x 0,82 m.