kříž

Samostatně, u kraje silnice stojící pískovcový kříž, cca 3,3 m vysoký. Na hranolový sokl navazuje nízký dřík, po stranách konkávně v horizontále tvarovaný, na čelní ploše s těžce rozpoznatelným reliéfem Madony na oblacích. Na zadní straně dříku je kapitálkou text „VON DEN/WOHLTHATER/ WENTZL VNZEI/TIG ERBAVET“. D. Polách zmiňuje dataci na zadní straně soklu 1794. Dřík je ve výšce cca 0,9 m ukončený římsou, vprostřed esovitě vzepjatou. Římsa je profilovaná dvěma předsazeními a oblounem. Na římse je hranolový sokl, na který je uložený po čelní i bočních stranách konkávně v horizontále vykrojený a zužující se postament, ukončený oblounem. Ve výšce cca 1,9 m je osazený kříž s pravoúhle zakončenými rameny a korpusem v tradičním pojetí.