městský dům

Jednopatrový řadový předměstský dům s půdním polopatrem je situovaný v jižní frontě Olomoucké ulice. Při pravém nároží je vjezdová brána do dvora. Má sedlovou střechu s hřebenem rovnoběžným s fasádou. Čelní průčelí je členěno pěti okenním osami, se vstupním portálem prolomeným ve druhé ose zprava. Portál je tvořen masivním omítkovým pásem, do něhož jsou v soklové části začleněné kamenné kuželovité nákolníky a dále terakotové náběžné římsy s rostlinnou výzdobou a rozměrný volutový klenák ve středu záklenku. Dvoukřídlá vrata jsou zdobená ve středových výplních rostlinnou arabeskou s drobnou lví hlavičkou. Horní část křídel je prosklená, s vyřezávanou mřížkou ve tvaru rozviliny. Soklové výplně vrat jsou členěny kosočtverečným rýhováním. Kování se zachovalo jen zčásti. Přízemí má hladkou fasádu s okny vloženými do vpadlých obdélných rámů. Po pravé straně portálu je zazděný výkladec obchodu. Patro, oddělené hladkým vlysem a kordonovou římsou člení ploché, při pravém nároží zdvojené lizény, nesoucí vlys a korunní římsu, dosedající na průběžnou římsu parapetní. Okna ve vpadlých rámech mají v nadpraží obdélné, rozvilinami zdobené výplně z terakoty. V půdních oknech jsou osazeny prolamované terakotové mřížky. V nárožích bočních štítů byly osazeny keramické busty, z nichž se zachovaly pouze dvě na východní straně. Dvorní průčelí je hladké, nečleněné, s přístavkem kůlen a patrového záchodu nalevo vstupních dveří. V patře je novodobý balkon. Při západní a jižní hranici parcely jsou památkově nepozoruhodné přízemní užitkové stavby.