městský dům

Dům na obdélném půdorysu, jednopatrový s renesančním mázhausem, s fasádou proraženou v přízemí třemi vchody, z nichž levé dva s obloukovými záklenky, zasklené v kovových rámech, pravý s rovným překladem a v líci profilovaným ostěním. Fasádu horizontálně rozděluje kordonová římsa, nad níž se uplatňuje pět oken a nad nimi jednoduchá korunní římsa. Plastické šambrány oken v patře jsou novodobé. Omítka je vápenná, sokl travertinový. Střecha je sedlová, do náměstí s prudším sklonem než do dvora a nově opatřena pěti vikýři. Vpředu je krytinou eternit, do dvora plech. Vstup do úzké soutky mezi jižním sousedním domem se dvěma prampouchy je z hlavního průčelí zazděn. Dvorní hladké průčelí v přízemí člení čtyři větší otvory s obloukovými záklenky a horní dvě patra osm okenních os, ve kterých jsou vsazena obdélná šestitabulková okna. Vchod přes malou místnost zaklenutou plackou se štukovými kruhovými rámy, vpravo do mázhausu zaklenutého valeně se styčnými lunetami s vytaženými hřebínky tři koutové lunety rovněž s hřebínky. V patře původní dispozice zrušena. Schodiště do patra vpravo z mázhausu třikrát lomené. Dlažba mramorová. Část sklepů je vyzděna lomovým kamenem a je zaklenuta valeně, část vyzděna cihlami.