sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Samostatně stojící pískovcové sousoší cca 5,4 m vysoké od čtvercového kamenného plintu. Na něj je postaven sokl křížového půdorysu s velmi krátkými rameny. Na jeho čele je nápis „ MH. 1820. IN.“. Ve výšce cca 0,5 m je ukončený zvonovnicí. Na soklu je uložený hranolový dřík s postranními rokajovými křídli. Na boční straně horní rokaje se nachází rozeta na kterou je zavěšený akantový střapec. V přední části je reliéf Immaculaty, která stojí na oblacích a půlměsíci. Ruce má složené na prsou. Vedle svatozáře z hvězdiček jsou písmena-vlevo AN, vpravo IN. Reliéf je rámován perlovcem a pletencem, v rozích jsou čtverce s rozetami. Čela rokají jsou zdobená pletencem, mezi nimi páska s vlnovkou, ukončená rozetami. Na dříku je uložená fabionová římsa, doplněná zdola i shora oblounem. Na čele je půlkruhovitě vzepjatá. Pod tímto vzepětím je lastura na stylizovaném rostlinném dekoru. Sokl navazující ve výšce cca 1,8 m je dvoudílný, v horní části po obvodu konkávně probrán. Ukončuje ho obloun. Nese plint dříku v podobě komolého jehlanu, při obou koncích doplněného volutami. V hodní části na čele i bocích je reliéf holubice ve svatozáři, která nese dva akantové střapce pod sebou. Na bocích horních volut jsou tři palmety. Voluty nesou fabionovou římsu. Vlastní sousoší je osazené na nízký čtvercový plint ve výšce cca 4,2 m. Jedná se o skulpturu sedícího Boha Otce s žezlem v levé ruce vpravo a vlevo Krista, který drží v náručí pravou rukou kříž. Dvojice sedí na oblacích, pod nimž leží zeměkoule, doplněná po každé straně okřídlenou hlavičkou.