měšťanský dům

Hloubkově orientovaný jednopatrový dům čtyřkřídlé dispozice o půdorysu v podobě protáhlého písmene F se dvěma úzkými dvory. Klasicistní čelní průčelí je čtyřosé s obdélným dřevěným portálem v levé krajní ose. Patra i přízemí, oddělené kordonovou římsou jsou členěna širokými lizénovými rámy. V patře je dále průběžná parapetní římsa. Vstupní portál má dřevěné ostění, tvořené svislými hranolovými pilíři s oddělenými sokly a dórským kladím s vyřezávanými triglyfy ve vlysu. Osazeny jsou původní, řezbářsky zdobené dvoukřídlé dveře s motivy sluncí a se zachovaným původním kováním, včetně zámku a klik. Nadsvětlík je otevřen dvěma půlkruhovými otvory s prolamovanou řezbou rozvilin. V zásadě klasicistní řešení se uchovalo i na dvorních fasádách, přičemž zcela zachováno v autentickém stavu zůstalo zadní průčelí dvorního příčného křídla, kontinuálně dělené kordónovými a průběžnými parapetními římsami. Původní jsou vrata i dřevěné žaluziové okenice. Sedlová střecha uličního křídla je pročleněna trojicí vikýřů a nad nimi ještě dalšími třemi menšími vikýři ve tvaru volského oka. Krytinu tvoří štípaná břidlice.