vila Ludmily Hofmannové-Staré

Třípodlažní podsklepený dům stojící v zahradě je vystavěn na obdélném půdoryse, s užší stranou orientovanou do ulice. Střecha je šikmá, nepravidelného tvaru, kryta falcovanou plechovou krytinou. Směrem do zahrady je v celé šíři objektu přístavba. Fasády v úrovni přízemí provedena v šedé strukturované omítce, v podlažích hladká bílé barvy se světle okrovými plastickými prvky, které tvoří průběžné nebo spojené podokenní a nadokenní římsy, doplněné v meziokenní ploše prodloužených okenních šambrán štukový dekor stylizovaných akantových zavilin v oválných kartuších. Okna ve třetím podlaží doplňují obdélné a obloučkové záklenky v suprafenestře. Uliční průčelí je řešeno asymetricky, po pravé straně vystupuje oblý arkýř přes dvě podlaží, pod ním v úrovni suterénu je nika s fontánkou, zdůrazněná ústupkovým zdivem po stranách. Asymetrický štít je zakončen půlkruhovou stříškou tvaru kabřince, vlevo stupňovitou atikou. Ve štítu je velké ateliérové okno. V jižní boční fasádě vystupuje vlnovkovitě arkýř v druhém patře. Okna domu jsou obdélná na výšku, zdůrazněná vystouplým průběžným rámováním. v jižní boční fasádě jsou i okna oválná. Bohatá štuková výzdoba kombinuje rostlinný a geometrický dekor.