sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Samostatně stojící pískovcové sousoší, cca 6,9 m vysoké; půdorys podnože má rozměry 210x210 cm. Na dvoustupňové podnoži je umístěn postament s masivním soklem a subtilní profilovanou římsou. Na čelní straně dříku postamentu je reliéf Navštívení Panny Marie, na pravé straně sv. Jiří bojující s drakem a na levé straně Daniel v jámě lvové, nad níž se vznáší prorok Habakuk a anděl. Uprostřed sloupu je reliéf s archandělem Michaelem a padajícím ďáblem, na kompozitní hlavici je osazeno sousoší Nejsvětější Trojice v tradičním pojetí – sedící Bůh Otec s tiárou na hlavě a plášti drží mezi koleny krucifix a u nohou na oblací je holubice doplněná dvěma okřídlenými hlavičkami. Na zadní straně dříku postamentu je zkomolený nápis s chronogramem, který nedává smysl: VTSCH LIBAV WILST/ EINSTENS SELIG SEIN IN/ ALLEE WIGKEIT/ LIBELO BEPREISE DIE/ ALLER HEILIGSTE/ DREIFALTIGKALT“ (tj. 1145). U prvního slova však schází „D“ („DVTSCH LIBAV“ = Deutsch Liebau) a v textu je zvýrazněno „G“ ve slově „SELIG“. Patrně má být 1745.