kříž

Volně stojící kamenný kříž na dvojdílném podstavci. Na jednom kamenném stupni nízký hranolový sokl s probranými rohy stupňovitě přechází v hranolový dřík po stranách rozšířený volutami. V čele dříku ve stylizovaném rámu reliéf Máří Magdalény s letopočteml1822. Dolní část podstavce je ukončena profilovanou římsou uprostřed segmentově vypjatou. Na římse po stranách horní části podstavce na voltových soklech volné sochy P. Marie a sv. Jana Evangelisty. Stojící postavy jsou mírně zakloněny a vzhlížejí vzhůru ke kříži. P. Marie má ruce sepjaty, sv. Jan má levou ruku spuštěnou, pravou položenou na hrudi. Sochy jsou odděleny vrchní částí podstavce, která z nízkého soklu umístěného nad římsou přechází v lichoběžníkový dřík v dolní části volutově rozšířený. V čele dříku nad akantovými listy reliéf mučících nástrojům u vrcholu ve svatozáří monogram Kristův IHS, na bočních stěnách dříku střapce. Vrchní část podstavce je ukončena dvojitou profilovanou římsou. Na podstavci osazen kamenný jetelový kříž s plně plastickým korpusem Krista, v patách kůlu reliéf letícího anděla s kalichem..