sloup se sochou Panny Marie

Na dvou čtvercových kamenných stupních je posazen hranolový sokl s toskánským sloupem, na jehož vrcholu je umístěna socha Panny Marie.Na soklu, završeném římsou, je z čelní strany donační německý nápis. Na dříku sloupu je v dolní polovině reliéfní znak donátora s figurou gryfa nesoucího žezlo a s ptákem s pochodní v zobáku, umístěným v klenotu. V horní části je reliéf s mariánským monogramem pod korunou. Na patce sloupu je rytý letopočet 1699. Na vrcholu sloupu s čtvercovou krycí deskou je socha Panny Marie stojící na svinutém tělu draka se sepjatýma rukama a se široce rozevlátým rouchem. Postava Mariina je prostovlasá, zachycená ve výrazném kontrapostu s hlavou zvrácenou dozadu. Kolem hlavy má kovovou svatozář s hvězdami.