partyzánský pomník

V nadmořské výšce 510 m n. m. se nachází drobný památník z šedé, zčásti leštěné žuly na betonovém základě o celkové výšce 2,30 m, čelem orientován k severu. Skládá se z hranolové části, obklopené plochou, obdélně ohraničenou obrubou (hluboké přibližně 4,14 a široké 2,76 m), a dvou železných žerdí na vlajky po stranách. Rozměry betonového podstavce jsou 0,97 (šířka) x 0,47 m (hloubka). Stéla je plochá, segment horní užší hrany plynule přechází do uší, v jejichž úseku je z čela zdoben lipovou ratolestí. Podstavec pod stélou hranolového tvaru má leštěné, zaoblené hrany a na čelní stěně je připevněn obdélná bronzová deska (45,5 x 32,5 cm) s plastickým textem pod pěticípou hvězdou „NA TOMTO MÍSTĚ PADL V BOJI / PROTI FAŠISTICKÝM OKUPANTŮM / 22. ZÁŘÍ 1944 / JAN HÁJEČEK / UČITEL ZE ZÁBŘEHA / ČEST JEHO PAMÁTCE!“.