socha sv. Jana Nepomuckého

Na nízkém stupni obdélného půdorysu s vykrojenými rohy podstavec stejného půdorysu, složený z profilovaného soklu, střední dole rozšířené části a horní vyložené, bohatě profilované římsy. Střední část je dole v rozích zdobena volutami, na přední straně je bohatě plasticky rámovaná kartuš (voluty, andílčí hlava) s nápisem s chronogramem: „DOMINVS GEORGIVS / FR. PROKESCH / CIVIS PROSTANENSIS / EREXIT“ (větší písmena podržena). Na bočních stranách podstavce závěsy květů. Na přední straně podstavce bývala kovaná konzola s lucernou tvaru šesticípé hvězdy, ta již zde chybí. Vlastní socha světce stojí v kontrapostu na nízké podnoži, je v mírně nadživotní velikosti, oblečena do tradičního kněžského oděvu, bohatě zdobeného a nařaseného, s kožešinovou pláštěnkou přes ramena a biretem v levé ruce, spuštěné podél těla. Pravá ruka je založena na prsou, hlava skloněna k pravému rameni a dolů, kde andílek pozvedá krucifix.