zvonice

Zděná, cihelná, omítaná, nepodsklepená stavba půdorysu oktagonu (osmiúhelníka), ukončená stanovou střechou krytou dřevěným šindelem, ve vrcholu střechy makovice s křížkem. Fasáda ve spodní části členěna plochými lisénovými rámy, v nichž se střídají plochy s kruhovými okenními otvory s plochami členěnými vysokými obdélnými nikami s půlkruhovými záklenky. Stěny ve spodní části zdobeny pod kordónovou římsou obloučky ukončenými kruhovými terčíky. Horní patrová část, oddělená profilovanou kordónovou římsou, je členěna střídavě okenními otvory s půlkruhovými záklenky a slepými okenními otvory. K severnímu průčelí přistavěna kaplička, ukončená sedlovou střechou krytou plechovou krytinou. Nika kaple je otevřena lomeným obloukem, uvnitř kříž s korpusem Krista, nika uzavřena brankou. Na jižní straně zvonice jsou sluneční hodiny z roku 1938. Autory hodin jsou profesor Krutil z hranického gymnasia a místní farář Bayer. Zvonice se dvěma zvony ohlašuje úmrtí místních občanů a třikrát za den informuje o přesném čase.