sousoší sv. Jana Nepomuckého

Volně stojící, cca 5,3 m vysoké sousoší. Na dvoustupňový plint je osazený hladký sokl půdorysu kříže s krátkými rameny. Ve výšce cca 0,4 m je ukončen převodkou a vzpěrnicí. Pokračuje masivní dvoudílný dřík s hranolovými křídly, v horní části s nasazenými volutovými konzolami, složenými s dolní pravoúhle voluty a horní stlačené voluty. Na čelní ploše dolní poloviny je oválná vpadlina s naivním reliéfem shození sv. Jana Nepomuckého dvěma vojáky z mostu. Nad výjevem je v obdélném ústupku s vykrojenými rohy nápis kurzívou: „Errichtet von dem Eheleuten/Johann u. Rosalia Elgner/1871“. Dřík ukončuje římsa v architrávem a hladkým vlysem. Římsa je výrazně třikrát předsazená. Na římse nad dříkem je nízký, jednou ustoupený sokl, ukončený zvonovnicí s rýhami, na kterém spočívá postament vlastní sochy sv. Jana Nepomuckého. Po stranách soklu jsou směrem k němu stočené volutové podstavce, na kterých klečí dva andělé. Levý má ukazováček pravé ruky na rtech, v levé drží hořící pochodeň. Pravý drží na prsou v pravé ruce dopis, levou svírá za hlavou vlnícího se hada. Andělé mají vlnité vlasy splývající na ramena. Přes vnitřní ramena a vnější bedra přehozenou řasenou šerpu. Na dříku je v téměř čtvercové vpadlině výjev sv. Jana Nepomuckého zpovídajícího královnu. Jeho ústředním motivem je arkáda se dvěma oblouky. Pod pravým je čelem sedící kněz naklánějící ucho ke z profilu klečící panovnici pod levým obloukem. Postament je překrytý římsou s architrávem a vlysem. Ta je segmentově prohnutá. Vzniklý prostor vyplňuje nad výjevem Boží oko na pozadí oblak. Ve vlysu nad božím okem jsou dvě stylizované snítky vinné révy s hrozny, vprostřed spojené do tvaru lilie. Na podbrádce římsy je stylizovaný rostlinný dekor, spodobněný prostřednictvím rýh. Postava světce v kontrapostu, osazena na nízkém čtvercovém plintu nad římsou, je provedená v tradičním pojetí. Je oděna do suknice splývající na zem, přes kterou má přehozenou košili ke kolenům. Její okraj je zdobený páskou s rozvilinami a šesticípými hvězdami. Na břiše jí spočívají dva střapce svrchníku, jež má přehozený přes ramena. V náručí má nezvykle rozměrný krucifix, který vprostřed přidržuje dvěma prsty pravé ruky a zespod podpírá levou. Světec má plnovous a na hlavě kvadrátek.