socha Panny Marie

Socha stojí na hranolovém podstavci čtvercového půdorysu, se zaoblenými hranami. Podstavec se skládá se širšího soklu rovněž se zaoblenými rohy, střední část podstavce je dole rozšířena vlysem z akantu, z přední strany je rokajová kartuš ve vrcholu s mušlí, bez nápisu. Nad touto částí je vysazená profilovaná římsa, nad ní užší soklík, na němž spočívá zeměkoule obtočená hadem, s oblaky. Na zeměkouli na nízkém podstavci vlastní socha Panny Marie v kontrapostu, s bohatě nařasenými vlajícími dlouhými šaty a pláštěm, s korunou na hlavě. Panna Maria má hlavu pootočenu k pravé straně, pravou ruku ohnutou, v ní držela žezlo, které chybí. Na levé ruce drží nahého Ježíška, který se odklání vlevo, opačně než hlava Panny Marie, v obou rukách drží kříž, na hlavě má připevněnu kovovou svatozář.