kříž

Kamenný kříž volně stojící na nároží kostela sv. Máří Magdaleny. Na hranolovém soklu umístěn konkávní podstavec, na jehož čelní straně je drobný reliéf lidového charakteru s motivem hříšníků / muž a žena /, smažících se v ohni pekelném. Na zadní straně je čitelný letopočet 1822. Tvar podstavce je kopírován mělkou linkou; nahoře je ukončen segmentově tvarovanou římsou s párem styčných volut motivem mušle. Na tento podstavec navazuje další díl, který se v horní části jehlancovitě zužuje. Základnu tvoří dvě voluty s akantovým listem ve středu. Nad volutami se zvedá jednoduchý hřebínek, nad nímž je v reliéfu zobrazena Panna Marie Bolestná, stojící na mírně vystupujícím plintu podepřeném svinutým akantovým listem. Tento podstavec je ukončen profilovanou římsou, na níž je osazen samotný latinský kříž s plně plastickým korpusem Krista s hlavou skloněnou k pravému rameni. Ve vrcholu kříže je praporec s iniciálami I.N.R.I. Matriál – pískovec.