boží muka

Kamenná pilířová Boží muka na čtvercovém půdorysu osazená na mohutnějším soklu rozměrů 66x63, vyčnívajícím 40 cm nad zemí. Z něj z menší patky vybíhá hranolový dřík ve spodní třetině přerušený trojdílnou římsou, pod níž je na čelní straně nápis : Josef /Skobretal/ 1847. Tvar dříku nad římsou po stranách kopírován mělkou linkou, nahoře vodorovně uzavřenou a prolomenou v rozích. Čelní strana dříku nese reliéfně znázorněny atributy – důtky, kalich s hostií. Dřík končí čtyřdílnou kordonovou profilovanou římsou, nad níž je hranolová kaplice s ukončující římsou a stanovou stříškou. Boční stěny kaplice zdobeny jetelovými kříži v nízkém reliéfu. Na frontální straně kaplice chybí obrázek Panny Marie a ve vrcholu stříšky kovový křížek. Celková výška Božích muk je 284.5 cm.