socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomukcého umístěna v segmentově ukončené nice průčelí domu na zvýšené substrukci a oddělena od veřejného prostoru zídkou s parapetem z postranních pilířků s celkově čtyřmi profilovanmi balustrovými kuželkami. Socha světce v tradičním ikonografickém pojetí v dlouhé albě, tříčtvrteční rochetě s krajkovým lemem a almucí přes ramena. Oběma rukama svírá na hrudi krucifix s korpusem Krista. Hlava krátkých vlasů kryta biretem s kovovou koronou hvězdné svatozáře je pootočena v hlubokém zákonu k levému rameni. Stojí na nástavci formy oblačné kupy s okřídlenými andílčími hlavičkami. Sokl je čtyřboký s nakoso přisazenými pilastry formy ztlačených volut s reliéfem zvoncových závěsů. Čelní strana se zdobena profilovaným rámcem kasulovitého tvaru, nad nímž sekaný letopočet 1716 a jednoramenný závěs po původní svítilně.