měšťanský dům

Dům o dvou nadzemních podlažích v řadové zástavbě částečně podsklepený. Hlavní průčelí do náměstí v přízemí pěti, v patře sedmiosé, doplněno o půdní polopatro. Je ukončen sedlovou okapově orientovanou střechou. Přízemí řešeno pásovou rustikou se středním průjezdem do dvora, v klenáku letopočet 1724. Podlaží dělena horizontálou kordonových říms, podlaží v ploše hladká, fasáda ukončena profilovanou korunní římsou. Okna půdního polopatra jsou doplněna terakotovou mřížkou s vegetabilním ornamentem. Okna jsou obdélná, dělená čtyřkřídlá bez šambrán. Dvorní průčelí je hladké bez členění. Dvorní pravé křídlo původních stájí s prostorami klenutými pruskými plackami do pasů. Levé dvorní novodobé přístavky. Vnitřní dispozice řešena v přízemí jako hloubkový čtyřtrakt v přední části z předěleným původním mázhausem s valenou klenbou, za ním klasicistním schodištěm do patra. V zadní části levého traktu dvojice za sebou řazených valeně klenutých místností a zadní plochostropé místnosti do dvora. Oba trakty napravo od průjezdu jsou sledu dvou plochostropých místností a do dvora původně černou kuchyní. Dispozice druhého nadzemního podlaží je řešena jako hloubkový čtyřtrakt, dodatečně s vložením středního příčného traktu. Místností plochostropé. Prostory ve střední části dispozice s plackovými klenbami. Směrem do dvora se nachází původně černá kuchyně a místnost s valenou klenbou trojbokých lunetových výsečí s hranami vytaženými do hřebínků.