kříž

Volně stojící kamenný kříž osazený na dvoudílném podstavci a hranolovém soklu. Spodní část je po stranách nahoře i dole rozšířena oblouny a ukončena dvojitou profilovanou římsou. Tato část je rámována značně rustikálním ornamentem s vegetabilními prvky. Centrálně je umístěn nízký reliéf zobrazující pastýře se stádem ovcí, v ruce drží hůl. Letopočet 1832 je vyryt nad reliéfem. Horní část navázána patkou, tvarovanou výžlabky, přechází směrem nahoru ve zužující se obdélný dřík, dole rozšířený oblouny s naznačenými volutami, po stranách rámovaný perlovcem. Ve středu je opět reliéf s vyobrazením nástrojů Kristova umučení. Dřík je ukončen přímou římsou, na níž navazuje samotný kříž s korpusem Krista. Postava je značně rustikalizovaná, stejně tak i celý objekt.