socha sv. Libora

Na trojstupňové základně obdélníkového půdorysu sokl s patkou a nápisem na přední (S) straně „SVATÝ LIBORE ORODUJ ZA NÁS“. Patka je ukončena zvonovicí a přechází v hranolový pylon s volutami na bocích. Na přední (S) straně se nachází v mírně vpadlém rámu s konkávními rohy reliéf sv. Anny s Pannou Marií (?). Pod reliéfem vpravo signatura „Jo Tomáš. Prostějov“. Nad reliéfem v obdélném rytém rámu uprostřed kovové očko pro lucernu. Sokl je ukončen profilovanou římsou. Na zadní (J) straně soklu ve vpadlém obdélném zrcadle nápis : „Postaven ku cti a chvále BOŽÍ nákladem rodiny VLÁČILOVY 1899.“ . Na soklu stojí na čtvercovém plintu světec s volnou pravou nohou. Pravice ohnuta v žehnajícím gestu, levice objímá berlu a drží zavřenou knihu hřbetem k ruce. Hlava je mírně skloněna. Vlnité vlasy, plnovous. Světec je oděn v kleriku, mozetu a pluviál, kolem krku má zavěšený křížek, na hlavě mitru.