kříž

Na základně obdélného půdorysu volutový sokl nesoucí na přední (Z) straně kartuš s nápisem „STEVIA...OR...E CONEIDENTERA ...STENIMVIA...VERI...PASET SALVS...ATVV...SEMPERERIT ET CORON...ESTIS“. Na zadní (V) straně nápis: „PIIS SVMPTIBVS ANTONII KAPRAL INHABITORIS OPPIDI VRCZICENSIS.“. Boční strany zdobeny květinovými závěsy. Ze soklu vyrůstá pylon s konkávní patkou. Strany pylonu jsou rámovány dvojitou lištou, ve vrcholu květinový dekor. Na zadní (V) straně pylonu pod květinovým dekorem nápis: „IOANNES FELIX LEŽATKA LAPICIDA KREMSIRIENSIS POSVERAT OPVS.“. Pylon je ukončen profilovanou římsou, na kterou navazuje krucifix s drobnými volutovými křídly po bocích spodní části svislého ramene. Kristus je ukřižován ve tvaru T, hlava skloněna k pravému rameni, bederní rouška svázána na levém boku, nohy přibity dvěma hřeby. Nad hlavou nápisová blána „I.N.R.I.“