kříž

kamenný kříž osazený na dvoudílném podstavci a hladkém vysokém soklu. Spodní část podstavce je po stranách rozšířena křídly zdobenými páskami, boltci a florální ornamentikou. Čelní stranu podstavce zdobí reliéf sv. Mikuláše z Myry rámovaný ornamentem točenice s pětilistými květy v rozích. Výjev zpodobuje stojícího sv. Mikuláše oblečeného v tiáře s berlou v ruce, kterak obě ruce zdvihá k rozbouřenému nebi, z něhož šlehají blesky, a tiší bouři. Podstavec je ukončen fabionovou římsou, v čele zdviženou a zdobenou párem styčných volut. Pod volutami motiv mušle. Horní část podstavce tvoří vysoký úzký komolý jehlan, zdobený na čelní straně nástroji Kristova umučení. Podstavec je ukončen zdvojenou římsou. ve vrcholu jetelový kříž s korpusem Ukřižovaného Krista. Bederní roušku má Kristus přichycenou k tělu provazem. Hlava ověnčená trnovou korunou se sklání k pravému rameni.