socha sv. Jana Nepomuckého

Na jednom kamenném stupni je hranolový sokl křížového půdorysu, složený ze širšího soklu zakončeného oblým profilem, střední části s volutovými křídly zdobenými plasticky akantem, polovinou rozety a dalšími motivy, a vysazené profilované římsy na přední straně půlkruhově vzepjaté. Přední i zadní strana podstavce jsou vyplněny reliéfem v mělké vpadlině, na přední straně je Madona s Jezulátkem na oblaku s andílčími hlavičkami, nad reliéfem je letopočet 1763. Na zadní straně je Pieta, zpodobňující Pannu Marii s korunou na hlavě sedící pod stylizovaným dubem s tělem Ježíše na klíně. Na nízké hladké podnoži je stojící postava světce v tradičním kněžském oděvu s kožešinovou pláštěnkou přes ramena a biretem na hlavě. Levá ruka je pokrčená, drží v náručí kříž s korpusem Krista, pravá přidržuje břevno kříže. Světec je v kontrapostu s předsunutou pravou nohou, hlava je pootočena a skloněna ke kříži.