sakristie

Dvoupodlažní pětiboká stavba lichoběžníkového půdorysu, připojena na severní straně k lodi mezi druhým a čtvrtým pilířem od západu. Je kryta pultovou po stranách zvalbenou střechou se skládanou šablonovou krytinou. Z východu sousedí s tzv. malou sakristií. Severní fasáda je dvouosá, traktovaná opěrnými pilíři. Nárožní pilíře jsou postaveny nakoso. Všechny pilíře u paty chrání kamenné odrazníky s odskočenou zaoblenou hlavou. Fasády obíhá pískovcový sokl a horizontála parapetní římsy v přízemí, přerušovaná pouze opěrnými pilíři. Ve vrcholu je ukončena profilovanou korunní římsou s nosem. Východní zkosené průčelí je jednoosé, západní dvouosé. Řada menších oken osvětluje vnitřní vřetenové schodiště. Okna v přízemí jsou dvouosá s plaménkovými kružbami. Okna v patře rozměrově menší s kružbou formy jeptišky. Ostění u všech oken je vsazeno ve zkosených špaletách, členěno širokými žlábky.